tisdag 21 mars 2017

Uddamålssegrar blandat med klara (DA 21)

Tre rätt av fyra möjliga är helt ok. Lite extra nöjd över att OV vann och definitivt är klara för kval. Roligt också att de båda nykomlingarna GT Söder och Kungälv fortsätter att ta för sig.

Hon gjorde målet som gav laget segern.
Pådrivaren Isabelle Svahn i Bjurslätt/Torslanda.

Vad var roligast?
Att det fortfarande finns placeringar att kämpa om ända in i den sista omgången. Då GUIF förlorade och GT Söder vann skiljer det bara en poäng mellan fyran och femman. Likaså avgörs det vilket lag som får följa med RP ned till division 1 - Lidingö eller Lundagård.

Vad stack ut?
Att Skånela är i full gång med att kontraktera spelare och redovisar dem på sin hemsida.

Vad var sämst?
Inget matchreferat från något av lagen i matchen RP-Skånela.

Omgångens publiksiffra (74+140+210+64+128+135 =) 751

Mina summeringar

Bjurslätt/Torslanda - Spårvägen 25-24 (11-14)
Det blev som jag förutspådde jämnt och spännande. Två lag som turades om att vara i ledningen. Isabelle Svahn gav hemmalaget segern med sitt femte mål (25-24, 59.20), då gästerna slarvade i sitt försök att kvittera. Flest mål för B/T gjorde Amanda Björndahl (7) och för Spårägen var det Towe Andersson (10).

Matchreferat Torslanda
Damerna vände och vann mot Spårvägen
Matchreferat Spårvägen

RP - Skånela 22-28 (9-12)
Det såg ut att bli en enkel seger för gästerna från Märsta, men i inledningen av den andra halvleken bet RP ifrån. Plöstligt var hemmalaget i ledningen (17-15, 40.38). Men Skånela hämtade upp underlaget och gled ifrån. Flest mål för RP gjorde Nathalie Barhanko (6) och för Skånela var det Veronica Wislander (6) och Nathalie Norrman (6).

Värt att notera: Kristin Thorleifsdottir var iväg med U19-landslaget och fixade en UEM-plats.

GT Söder - Önnered 23-22 (12-9)
Det blev inte oavgjort, men väl jämnt. Segern gick till hemmalaget med två sekunder kvar när Gabrielle Hagman hittade rätt bakom Sara Nirvander. Flest mål för GT Söder gjorde Linn Åberg (6) och för ÖHK var det Linnea Säreborn (6).

Matchreferat GT Söder
Matchreferat Önnered

OV - GUIF 27-21 (12-10)
Gästerna från Eskilstuna kom till Helsingborg med två målvakter och sju (!) utespelare. Det gav utslag de sista tio minuterna som OV vann med 7-1. Främsta målskytt i OV blev Louise Cronstedt (6) och i GUIF var det Josefin Johansson (7). Extra plus fick OVs målvakt Gry Bergdahl, som höll gästerna på mattan, speciellt i den första halvleken.