Bortasegrar i alla matcher ovanligt nog (SHE kvart 2:5 och CC semi 2:2)

Fem rätt av fem möjliga är jag så klart nöjd med. Mindre nöjd att vi inte fick ett enda överraskningsresultat i kvartsfinalerna. Närmast var Skövde, men nära skjuter som bekant ingen påskhare.

Två kantlirare som varit riktigt bra under slutspelet med gott om mål.
Båda nykomlingar i sina respektive klubbar.
Beatrice Nilsson, Lugi (13) och Matilda Forsberg, VästeråsIrsta (7).
På bilden syns också VIs Ellen Göthlin (nr 9).

Vad var roligast?
Självklart H65 Höörs avancemang till klubbens andra Europacupfinal. 2014 mötte laget Issy Paris. 2017 möter laget Lokomotiva Zagreb. Båda två tuffa motståndare.

Vad stack ut?
Att de fyra topplagen i grundserien vann den andra kvartsfinalen, trots bortaplan. Vem hade trott på 2-0 i alla fyra serierna? Kanske bara undertecknad ;-)

Vad var sämst?
Skövdes genomklappning i den andra halvleken. Vad är det som hänt med truppen som alltid höjt sig lagom till slutspelet ända tills ifjol?

Omgångens publiksiffra (501+929+596+604 =) 2 630

Mina summeringar
Kvartsfinal 2:5

Heid - Sävehof 19-32 (8-14)
Helt klart ett fall framåt för Heid, som nästan lyckades halvera förlustsiffrorna (-25 till -13). Men de tekniska felen är fortfarande dubbelt så många som Sävehofs (22 jfrt 10). Elin Hallagård firade stora triumfer i sin gamla hemmahall (gick från Heid till Sävehof 2012) och återigen gjorde Johanna Bundsen en bra insats (46%, 12/26 + två straffar). Bra i Heid den här gången var Mika Krohn och Josefin Wickström (34%, 16/46). Flest mål för Sävehof gjorde Elin Hallagård (8) och Emma Ekenman Fernis (7). I Heid var det Mika Krohn (5) och Annica Smidje (4).

Värt att notera: Sävehof sköt 46 skott mot mål jämfört med Heids 31.

Kristianstad - LUGI 19-22 (11-13)
Omgångens högsta publiksiffra (929) gav en fin inramning till slutspelets andra Skånederby. Lugi ledde från start till mål även om Kristianstad kom upp till lika i början av den andra halvleken (13-13 och 14-14). Lundalaget har fler verktyg i sin låda helt enkelt och kunde tryggt hålla undan. Flest mål för Kristianstad gjorde Asli Iskit (7) och för Lugi var det återigen Beatrice Nilsson (7).

Skövde - H65 Höör 23-24 (14-10)
Skövde hade H65 i brygga en bit in i den andra halvleken med 20-13 (39.10), när Fatos Kükükyildiz satt sin andra straff. Då klev Mikaela Mässing på. Trots en utvisning på lagkamraten Marie Wall (41.56) blev det tre raka mål från hennes bössa. Nytt hopp till laget från Mellanskåne, som tog över initiativet och vann de sista arton minuterna med 10-3. Flest mål för Skövde gjorde Tilda Olsson (6) och för H65 var det Emma Lindqvist (5).

VästeråsIrsta - Skuru 23-26 (11-12)
Det blev en mycket jämnare tillställning i Bombardier Arena när Skuru kom på besök. För första gången på ett tag hängde hemmalaget med länge i matchen. 20-20 signerat Matilda Forsberg och 11 minuter kvar att spela (49.00). Då ryckte Skuru genom Angelica Wallén (1), Hanna Åhlén (1) och två straffmål av Hannah Scheuer Larsson. Matilda Forsberg gjorde visserligen två mål till, men avståndet blev lite, lite för stort och Skuru kunde inkassera andra raka liksom de andra tre topp4-lagen. Flest mål för VI gjorde Matilda Forsberg (7) och för Skuru Alexandra Bjärrenholt (7).

Värt att notera: VIs duktiga vänsternia Hannah Flodman kom aldrig in på banan.

Semifinal 2:2 Challenge Cup

Vilt jubel efter slutsignalen nere i Ostrava.

DHC Sokol Poruba - H65 Höör 14-22 (5-9) publik: 548
Det blev aldrig något snack om saken i returen nere i Ostrava. H65s Cassandra Tollbring smällde in tre raka mål, varav en straff och så var tonen angiven. Hemmalaget hade inget nytt att bjuda på och Jessica Ryde visade klassen med både straff - och frilägesräddningar. Flest mål för Poruba gjorde Sarka Marcikova och Silvie Polaskova båda 4 mål. I H65 hann turneringens skytteligafemma Cassandra Tollbring med 5 mål. Ola Månsson gav extra plus till Jessica Ryde och Emma Rask.

H65 vidare med totalt 50-30. Finalmotståndare är HC Lokomotiva Zagreb. Matcherna spelas de två första helgerna i maj och vilket lag som börjar på hemmaplan lottas tisdagen den 18/4.