måndag 10 april 2017

Inga överraskningar till att börja med (SHE kvart 1:5 + CC semi 1:2)

Alla rätt efter den första omgången med kvartsfinaler och semifinal i Challenge Cup. Roligt.

Skurus Hanna Daglund tog över hälften av skotten
i den första kvartsfinalen mot VästeråsIrsta (54%).

Vad var roligast?
Publiksiffran och stämningen i Lunds Idrottshall och Julia Erikssons och liraren Sands come-backer. Nu vässar Sävehof för en ny SM-medalj och fortsatt spel i Champions League.

Vad stack ut?
Emma Lindqvist, som axlande rollen som Cassandra Tollbrings tillfälliga ersättare utmärkt i Challenge Cup. Ständigt farlig framåt och stentuff bakåt.

Vad var sämst?
Att det blev så stora målskillnader i kvartsfinalerna +7 (x2), +14 och +25 och att Skuru bara lyckades få till en halvfylld hall i en kvartsfinal.

Slutspelets första publiksiffra (525+844+280+790 =) 2 439

Mina summeringar
Kvartsfinal 1:5

H65 Höör - Skövde 22-15 (12-8)
Skövde hängde med i knappt tjugo minuter, trots en time-out av Magnus Frisk (17.55, 8-7). Tjugo minuter senare stod det 20-12 på tavlan (47 min). H65 har fått ihop sitt försvar och bakom stod Jessica Ryde säkert (47%, 11/23 + en straff). Cassandra Tollbring satt på bänken med en sträckning baksida lår, men det var inget som märktes i lagmaskinen H65. Flest mål gjorde Anna Olsson (5). Totalt 12 spelmål av gästerna där Fatos Kükükyildiz gjorde 4 av dem plus satte tre av fyra straffar (7). Bra insats av Viktoria Börjesson (44%, 8/18) som såg till att förlustsiffrorna inte blev större. Ola Månsson höjde dock ett varningens finger för Skövde på bortaplan "De kommer att vara desperata och har varit bättre hemma den här säsongen".

LUGI - Kristianstad 27-20 (11-9)
Gott om publik i Idrottshallen (844) och en härlig stämning, precis som jag önskat med andra ord. Kristianstad bet sig fast i knappt 45 minuter (17-16, 43.27). Då kom det avgörande LUGIrycket via Anna Lagerquist, Hanna Blomstrand och Olivia Löfqvist (20-16, 47.28). Efter det gick luften lite ur gästerna och Lundalaget kunde defilera i mål. Flest mål för LUGI gjorde Beatrice Nilsson (6) och för Kristianstad var det Mikaela Johansson (7). Bra målvaktsinsatser - Lucie Satrapova 43% (17/39) och Ida Nilsson (42%, 12/28 plus en straff). Om Kristianstad ska ha en chans i nästa möte behöver man minska de tekniska felen (20) och komma till fler avslut (28 jfrt Lugis 39).

Skuru - VästeråsIrsta 28-14 (16-6)
Hanna Daglund har bra koll på kompisen Ellenor Åström Nilsson &co. En räddningsprocent på 54% (13/24) talar sitt tydliga språk. Kanske är det så enkelt att Daglund känner sina fd lagkamrater alldeles för väl? Hur som helst blev det en enkel första kvartsfinal för Skuru som fick 11 spelare antecknade i matchprotokollet jämfört med VIs 6. Flest mål för Skuru gjorde Hanna Åhlén (6) och för VästeråsIrsta var det Ellenor Åström Nilsson (5). Blir det samma scenario i match 2?

Sävehof - Heid 44-19 (19-8)
TV-sänd överkörning eller hur ska man annars beskriva den här gäspiga tillställningen? Jag ska ärligt säga att jag bara tittade till och från på matchen. Med 8-1 efter tio minuter och 17-7 med fem minuter kvar av den första halvleken var all spänning borta. Julia Eriksson (6) och Louise Sand (6) var tillbaka i truppen och gjorde Sävehof klasser bättre. Sävehof hade 51 skott på mål jämfört med Heids 26. Flest mål för Sävehof gjorde Linnea Pettersson (7) och i Heid var det Janita Svenheden (6). Blir det samma scenario i match 2?

Tre spelare som var ruggtgt bra mot Sokol Poruba.
Sofia Hvenfelt, Jannike Wiberg och Emma Lindqvist.

Challenge Cup semifinal 1:2

H65 Höör - DHC Sokol Poruba 28-16 (13-8) publik: 581
Mer publik på Europacupmatchen än kvartsfinalen tidigare i veckan (581 jfrt 525). Men så älskar Höörborna också när stadens stolthet tar sig långt i internationella turneringar. Det började inget vidare med 2-4 efter nio minuter och massor av tekniska fel = samma matchbild som mot Guardes i kvartsfinalen. Men två snabba time-outer av vardera lagen gav favoriterna från Höör möjlighet att skapa fokus och mer lugn över hela banan. Gästerna från Tjeckien kom på efterkälken. Den sista kvarten av matchen kunde hemmalaget dra ifrån rejält. +12 att ta med sig till Ostrava till helgen lovar gott. Flest mål i H65 gjorde Emma Lindqvist (7) medan Poruba hade tre tremålsskyttar (Minarcikova, Rechtorisova och Tomasechova). Jannike Wiberg landade på 50% i räddningar.

Värt att notera: Cassandra Tollbring satt på läkarplats (lårskadad).